Сусідський хлопчик якось сказав мені: «Будь ласка, допоможіть мені вилікувати мою маму!…

ИНТЕРЕСНАЯ ЖИЗНЬ

Незвичайний хлопчик з великими добрими очима і важкою долею. Мчить вперед, сподіваючись на світле майбутнє, ніколи не зупиняючись. У нього всередині був цілий світ, який, здавалося, могла помітити тільки я.

Я знала, що у нього велике майбутнє. Він міг би стати бізнесменом або кимось, хто багато заробляє, чого в принципі було недостатньо для його родини.Я завжди відчувала до нього тільки позитивні емоції, але в той же час мені було щиро шкода його. Мене ніколи не називали чеснотою, і я не завжди прагнула до цього, але я дійсно хотіла допомогти цьому хлопчику. Я часто запрошувала його на чай, обід і просто поговорити. Мені здавалося, що я люблю його, як власного сина.

Здавалося, що його тіло скоро розвалиться на частини. Він був таким худим, що мені захотілося нагодувати його ще більше. Своєю яскравою посмішкою він висвітлював вулицю і в той же час робив її похмурою через дуже запалі щоки. Сім’я хлопчика була досить бідною. Батько — доглядач, мати — вихователька в дитячому садку. Незважаючи на те, що в холодильнику завжди була їжа, грошей зовсім не вистачало.

Волею — неволею мені довелося спостерігати за їхньою родиною. Живучи буквально один навпроти одного, важко було не помітити ситуацію, в якій вони перебували.Ми з чоловіком жили разом, мої сини давно виїхали, і будинок був порожній.Може бути, тому я завжди хотів звернути увагу на сусідського хлопчика? Я була дуже самотня. Кожен день одне й теж. Робота, дім, чоловік, сад. Мені нудно.

Коли хлопчикові виповнилося 7 років, в їхній родині з’явилося ще одне маленьке диво. Дівчинка, яка повинна була принести щастя. Хлопчик був дуже щасливий, він знав, що вона виросте красивою дівчинкою. Але в їх житті все пішло не так.Батько напився, втратив роботу, зовсім не приділяв часу дітям і навіть бив дружину.

Кожен день хлопчик діставав пляшки з алкоголем. Крики батька чулися йому вслід, і на очі хлопчика наверталися сльози. Він не хотів, щоб його батько пив, хлопчик хотів жити спокійним сімейним життям.Його мати змінила роботу, влаштувалася чи на м’ясокомбінат, то чи в якусь їдальню, щоб бути ближче до їжі.Кожен день, коли я була на вулиці, я зустрічала пониклого хлопчика і питала: «Як ти? Як справи в школі?». Він завжди з великим інтересом розповідав про себе, про шкільні дні і так далі, але потім, згадавши, що у нього є справи, прощався і втік додому.

До матері. З такою надією в очах, що мені завжди було цікаво, про що він думає. Він, ймовірно, думав про щастя, безтурботне життя, нормальне дитинство.Його батько на той час помер, а мати, пішовши з роботи, теж напилася. Отже, тринадцятирічний хлопчик в той час пішов на роботу.

Він допомагав в магазині за рогом, шукав роботи, дуже втомлювався і сподівався, що заробить багато грошей. Але так як він був зовсім маленьким, його не вважали за працівником і часто обманювали через гроші.Одного разу, коли я запросила його на чай, він сів і розридався. Я запитала: «Чому ти плачеш?», Він відповів: «Будь ласка, допоможи мені вилікувати мою маму. Я дійсно хочу вилікувати її. Я хочу, щоб вона була здорова.» Тепер і я заплакала, бо ніколи не бачила такої щирості в очах.

У хлопчика була важка доля, і, порадившись з усіма його родичами, ми вирішили відвезти його маму в клініку. Звичайно, вона довго опиралася. «Це не твоя справа!» — крикнула вона. Я не пам’ятаю, як нам вдалося затягнути її в машину, але ми все одно змогли показати її лікарю.

Через деякий час вона прийшла в себе і зрозуміла, що їй не слід було цього робити. Забувши про себе, вона забула про дітей, про те, що про них теж треба дбати.Її можна зрозуміти, вона відчувала себе настільки погано, наскільки це було можливо після смерті коханого. З дитинства вони були нерозлучні, завжди разом і потім … проблеми зламали їх обох.З тих пір пройшло не так багато часу. Хлопчик сам переїхав, а його мати все ще залишалася жити в будинку навпроти.

Її син дуже часто приходив і відвідував її. Їхній будинок, здавалося, перетворився. Він почав світитися і сяяти від щастя, від людей, які в ньому знаходяться.І лише кілька хвилин тому я почула стук у двері, це був той же самий хлопчик. Він простягнув мені маленький конверт, букет квітів, мій улюблений торт.У конверті були гроші, які я дала на лікування його матері. Відмовлятися було безглуздо, він все одно не дозволив би цього зробити. Тому я віддала їх його літньої матері. Нехай ці гроші будуть знаком того, що в світі існує добро.