ПІСЛЯ 60 РОКІВ ПЕРЕСТАЛА РОБИТИ 5 РЕЧЕЙ. ДУМАЮ, ЩО БАГАТО ХТО ЗІ МНОЮ ПОГОДЯТЬСЯ…

ИНТЕРЕСНАЯ ЖИЗНЬ

Щоб змінити своє життя, потрібно щось для цього робити, так би мовити «під лежачий камінь вода не тече». Деякі просто боятися виходити із зони комфорту, але так нічого не змінити. Для чогось більшого потрібно покинути затишний куточок, до якого ви звикли. Коли мені виповнилося 60, я теж вирішила дещо змінити в своєму житті і відмовилася від деяких речей.

Звичка — друга натура, але у мене вийшло від них позбутися. Зараз мені 63, і я більше не роблю певні 5 речей. Життя тільки стала набагато простіше, я навіть більше не лягаю спати з великою кількістю думок. Тепер хочу розповісти вам від чого краще позбутися.

Більше не шкодую оточуючих. Тільки проявляю співчуття до найближчих, а до чужих і мало знайомим немає. тільки даремно витрачаєш на цей час і нерви. Людині все одно на ваше співчуття. Потім тільки страждаєш від цього. Я більше не допомагаю нашим сусідам.

Після кількох відмов вони перестали зі мною спілкуватися, тобто раніше вони розмовляли зі мною тільки тому, що я допомагала. Так би мовити, показали своє справжнє обличчя. Я ж не повинна їх жаліти, мене б вони не пошкодували.

Перестала слухати виступи політиків і дивитися новини. Все це тільки пусті балачки — політики обіцяють золоті гори, а в результаті стає тільки гірше. У новинах теж багато брехні. Так навіщо це дивитися і слухати? Адже це просто одна суцільна брехня. Якщо щось станеться серйозне, мені про це скажуть близькі.

Чи не купую більше непотрібні речі. Раніше я купувала все на що є знижки, навіть якщо мені це не потрібно. Ось навіщо мені вдома три скатертини? Викинуті гроші на вітер. Ніякої користі, а лише марна трата грошей. Я навчилася стримувати свої пориви і не купую те, що не вважаю за необхідне.

Домашній одяг більше не гладжу. Ту, яка на вихід, гладжу, а вдома вважаю, що можна і в пом’ятому. Так я економлю свій час і ресурси планети. Адже мене все одно ніхто не бачить, так навіщо вбиратися? Думаю, зі мною будуть багато хто згоден.

Чи не займаю гроші. Навпаки початку більш дбайливо ставиться до грошей. Якщо трапляються якісь фінансові труднощі, я намагаюся сама все вирішити, не займаючи.

Позика грошей зазвичай ні до чого доброго не приводить. Також я нікому не даю в борг. У мене був не один досвід, коли мені не повертали гроші. Так навіщо ризикувати? Навіть близькі люди можуть не віддати борг.

Після того, як я позбавилася від цих 5 речей, я стала жити спокійніше і помірно. Стало менше нервів, переживань і проблем, що поліпшило моє життя.