Як живе мама 10 дітей, троє з яких — з синд ромом Дауна. ФОТО

ИНТЕРЕСНАЯ ЖИЗНЬ

Історія Юлії Скрипник дійсно унікальна. Юлія виховує десятьох дітей. З них тільки двоє є біологічними. Але, за словами жінки, вона не ставить різниці між «своїми» і «не своїми» дітьми. Всі вони рідні. Троє з усиновлених дітей з’явилися на світ з синдромом Дауна. Як розповідає Юлія, з «сонячними» дітьми дійсно непросто

Усиновлення — дуже благородна, але і складна місія. Особливо, якщо береш «сонячного» дитини. Історія Юлії Скрипник дійсно унікальна. Юлія виховує десятьох дітей. З них тільки двоє є біологічними. Але, за словами жінки, вона не ставить різниці між «своїми» і «не своїми» дітьми. Всі вони рідні. Троє з усиновлених дітей з’явилися на світ з синдромом Дауна. Як розповідає Юлія, з «сонячними» дітьми дійсно непросто.

Так, хлопчик Вова був абсолютно асоціальним дитиною. Він кидався на інших. Тому в притулку його тримали окремо. Уже після усиновлення Вова зміг вивчити половину алфавіту і почав нормально взаємодіяти з оточуючими. Щоб виховувати його, жінка пройшла чимало тренінгів, спілкувалася з великою кількістю фахівців.

Ще два «сонячних» дитини — Роман і Єсенія — потрапили в будинок Юлії випадково. Жінку попросили виступити в якості інтерв’юера для потенційних прийомних батьків Роми і Єсенія. Вона настільки перейнялася їх історією, що, коли потенційним батькам відмовили, жінка сама вирішила стати їх прийомною мамою.

З дітьми Юлії доводиться працювати в режимі нон-стоп, 24 години і сім днів на тиждень. Але москвичка не шкодує, що вирішила стати багатодітною мамою. Чоловік — надійний помічник у вихованні дітей. Подружжя роблять все можливе, щоб спадкоємці мали світле майбутнє.