Коли сварка чоловіка та дружини була на піку — хтось подзвонив у двері. Подружжя не могли повірити своїм очам

ИНТЕРЕСНАЯ ЖИЗНЬ

Сварка між Любою та Дімою ставала все сильніше. — Я сказав тобі, нема в мене нікого, кричав Діма. — А жіночими парфумами тебе хтось випадково оббризкав. -Люба розпалювалася ще більше. Вони відвернулися один від одного і раптом у двері подзвонили …

Сварка між Любою та Дімою ставала все сильніше. — Я сказав тобі, нема в мене нікого-кричав Діма. — А жіночими парфумами тебе хтось випадково оббризкав. А ці вечірні повернення додому до півночі, це нормально? — Люба розпалювалася ще більше. — Набридло мені все це, кожен день одне і теж. Дограєшся, на розлучення подам — злився Діма. — Та мені вже все одно. Роби, що хочеш — розплакалася Люба. Вони відвернулися один від одного і раптом у двері подзвонили. — Іди, відкривай. Знову напевно якась подружка твоя приперлася, тебе пожаліти — глузливо сказав Діма. Люба витерла сльози і пішла відчиняти. На порозі стояв чоловік у старомодному костюмі і пошарпаної сумкою в руках. — Вибачте, це квартира Антоненко?

Мені потрібен Дмитро Ігорович — ввічливо запитав він, ніяково стоячи на килимку в запорошених черевиках. — Зараз покличу — глухо сказала Люба і пройшла в кімнату. — Це до тебе, — сказала вона Дімі і взяла вишивку. Останнім часом, тільки вона заспокоювала. Діма вийшов в коридор. — Здрастуйте, я Дмитро — чоловік простягнув йому руку. — А я Андрій. Ваш далекий родич по дідусеві Івану. У нього була двоюрідна сестра, моя бабуся Марія. Я із Закарпаття. У нас там з роботою туго, ось я і вирішив спробувати в вашому місті влаштується.

Вашу адресу мені дала ваша сестра Надя. Я до вас ненадовго, тільки знайду роботу і житло. Чи не виженете? — посміхнувся він. Діма, незважаючи на поганий настрій, посміхнувся йому у відповідь: — Ну що ви. Проходьте. Поки Андрій влаштовувався в невеликій кімнаті, яку Діма з Любою планували під дитячу, між ними знову розгорівся скандал. — Своїх родичів поважаєш, а як моя мама приїде на пару днів, ти злишся — Люба вимовляла напівголосно. — Ну не на пару днів, а на цілий місяць, між іншим. І вчить тебе всяким дурниць, хоча все життя одна прожила. А Андрій ненадовго, він сам сказав. І взагалі дай мені грошей на завтра, мені потрібно купити дещо. Люба забувши про гостя, закричала: — Що, свою фифу в ресторан поведеш?

Немає не дам. Діма підійшов до неї впритул: — Даси, куди ти подінешся, а то … Люба скрикнула: — А то що? Силою забереш … І тут в кімнату заглянув Андрій: — Вибачте, заради Бога, що втручаюся у вашу розмову. Я там у вас на кухні погосподарював трохи, чаю заварив. Гостинці наші дістав. Підемо. Діма з будь-переглянулися, їм стало соромно. Людина з дороги, голодний напевно, а вони тут сваряться. — Ну звичайно підемо. Вибачте, що я сама не здогадалася — вибачилася Люба. Андрій розлив по чашках ароматний чай. Люба вхопила ковток: — Який запашний, смачний. Андрій посміхнувся:

— Тут збір, у нас в селі його називають ніжність. У нас такі майстрині чаї складають, кожен для особливого випадку — розповідав Андрій. — Розумієте, життя в нашому селі дуже відрізняється від міської. Там тихо, розмірено, спокійно. Ми живемо лісовими дарами. Ось спробуйте мед. Адже смачно — голос Андрія заворожував, заспокоював. Люба з Дімою розслабилися. — А ще ми любимо співати. Просто так, під настрій. Люба ви співаєте? У вас голос такий співучий. Люба збентежено кивнула: — раніше співала. Але це коли було — і з докором подивилася на Діму. А він несподівано згадав, що Люба після весілля дуже часто наспівувала. Коли мила посуд або просто прибирала по дому. А ось уже рік, він не чув її співу.

А все через нього. Недарма кажуть, що жіноче серце віщун. Адже саме тоді він закрутив роман з Ольгою, бухгалтером з сусіднього відділу. Вона була молода і струнка, на відміну від Люби. Дружина після десяти років спільного життя, трохи попливла. З’явилися зморшки на лобі, друге підборіддя. Але зараз, дивлячись на неї співочу разом з Андрієм, він несподівано зрозумів, що вона дуже красива. Не такий гламурної красою, як у Ольги, а простий, жіночої. Андрій доспівав останню ноту і подивився на годинник. — Ой і засиділися ми. Нам завтра всім вставати рано. Ви йдіть, а я приберу. Як же тобі, Діма, пощастило з дружиною.

Люба почервоніла, а Діма обняв її за талію і поцілував в щічку: — Я і сам це знаю. На наступний день в обідню перерву до Діми підійшла Ольга. — Ну що, Діма, наш похід в ресторан ще в силі? — кокетливо запитала вона, сідаючи на край столу. Діма подивився на неї пильно і здивувався. І чим вона йому так подобалася? Густо нафарбованими очима з накладними віями. Штучним рум’янцем на щоках? Він згадав свою дружину, якою вона була вранці. Від неї пахло свіжістю і молодістю, а не дурманним ароматом парфумів. — Ні — сказав різко Діма — ніякого ресторану не буде. Ні сьогодні, ні завтра, ніколи.

І взагалі, злізь з мого столу, перед колегами незручно … Через місяць Люба обрадувала Діму новиною, про те що скоро вони стануть батьками. Але найцікавіше в цій історії було те, що ніхто не міг згадати жодного Андрія. А сестра так і зовсім здивувалася. Нікому вона адресу Діми не давала. І навіть записка незбагненним чином кудись поділася. А по дорозі йшов немолодий чоловік з пошарпаною валізою і запорошених черевиках. Біля багатоповерхового будинку дістав блокнот і звірився з адресою. Черговій сім’ї потрібна його допомога. Адже їх шлюб був визначений з самого їх народження …