9-річна українка роками доглядає за nаpалізованою мамою, сльози навертаються: «Моя найдорожча». ФОТО

ИНТЕРЕСНАЯ ЖИЗНЬ

Дівчинка займалася хатніми справами і при цьому встигала гарно вчитися…

Маленька дівчинка Богданка три роки самотужки доглядала за паралізованою мамою. Дівчинка дарувала своїй матусі все тепло та любов, але настала мить, коли незнайомі люди зробили диво і для неї. Волонтери відбудували будинок для відважної героїні.

У 9-річному віці на маленьку українку звалився справжній тягар. На її плечах був догляд за 82-річною бабусею після інсульту і прикутою до ліжка мамою. А також дівчинці потрібно було доглядати за господарством, куховарити, прати та виносити відра відходів і ще багато інших хатніх справ, передає «Львів місто натхнення».

І весь цей час вчилася на відмінно у сільській школі. Коли це побачила соцпрацівниця, то кинулася до волонтерів. До малої героїні виїхала Марта Левченко. Марта – волонтерка з Чернівців, що допомагає діткам по всій країні. Саме вона вперше повезла Богданку у піцерію у Чернівцях.

«Ви б чули, як вона розповідає про хатні справи! Наче досвідчена домогосподарка! З розумінням каже про борщ і пиріжки, тушковану капусту i, навіть, натуральний сік. Але ж дитині 9 років, а в неї немає друзів, іграшок та часу на ігри», — розповіла волонтерка.

Згодом волонтерка вирішила допомогти дівчинці покращити умови проживання. І тепер Богданка має власну кімнату з ліжком принцеси. І тепер дівчинка має цілу купу книг, які з задоволенням читає.

Волонтери придбали мамі візок та прибрали в домі поріжки, щоб безперешкодно можна було пересуватись на візку. А ще накупили купу техніки, аби тепер мама піклувалася про доньку.