Як живе хлопчик, що народився 6ез 80% мозку .Через 7 років. ФОТО

ИНТЕРЕСНАЯ ЖИЗНЬ

На третьому місяці вагітності їх чекало важке потрясіння. Лікар сповістив подружжя, що плід розвивається з рідкісною хромосомної аномалією, розщепленням хребта і гідроцефалією, внаслідок якої в мозку накопичується рідина.

Положення було дуже серйозним, лікарі були впевнені, що дитина або народиться мертвою, або буде мати серйозні розумові і фізичні вади. Крім того, дуже вірогідним було наявність отвори в його хребті. П’ять разів медики настійно радили подружжю перервати вагітність, але Шеллі не змогла відмовитися від дитини.

Коли час пологів підійшло зовсім близько, вони з важким серцем купили дитячий труну і стали готувати себе до найгіршого.

І ось це день настав. Малюк Ной народився на світ з майже відсутнім мозком, його було менше 2%. Інша частина голови була заповнена рідиною. Крім того, починаючи від грудей і вниз, його тулуб було повністю паралізовано.

Новонародженому була проведена 5-годинна операція, під час якої хірурги зашили отвір на спині немовляти і зміцнили шунт всередині черепа, за допомогою якого можна було відкачувати рідину.

Шеллі і Ной виписалися з лікарні через 10 днів після пологів і потім регулярно відвідували медичний центр, щоб викачувати рідину з головки малюка. Це були шалено важкі дні, повні переживань, втоми, безсонних ночей, але ні на секунду подружжя не втрачали свою віру в те, що їх син витримає і виживе.

Батьки і близькі оточили малюка невсипущою турботою, ласкою і любов’ю. І, на подив усіх, мозок хлопчика почав поступово зростати!

До трьох років сканування видало результат, який вразив і порадував рідних Ноя і медиків — він володів 80% звичайного людського мозку!

Добавить комментарий