Близько першої години дня я побачив зі своєї ділянки, як до сусіднього будинку, в якому живе старенька, під’їхало таксі. Двері машини відкрилися і звідти вилізли три дів иці

ИНТЕРЕСНАЯ ЖИЗНЬ

Близько першої години дня я побачив зі своєї ділянки, як до сусіднього будинку, в якому живе старенька, під’їхало таксі. Двері машини відкрилися і звідти вилізли три дівиці. Вони були взуті в чоботи на шпильках і одягнені в яскраві курточки, а обличчя їх були оздоблені настільки, що собака, що пробігає повз, завмерла на місці.

Дівчата розрахувалися з водієм і рушили через калюжі і бруд до будинку баби Люсі. Як вони верещали, сварилися і матюкалися було чутно у мене у дворі. Деякі вирази я навіть сам не знав, а тут дівчата. Але, швидше за все, це для них звична поведінка. Від побаченого і почутого я перебував в легкому шоці.

Приблизно через півтори години дівчата вирішили прогулятися по нашому селу, можливо вигуляти свої модні наряди. Діставши сигарети і прикуривши, вони рушили повз мого будинку, біля нього найбільш чисто, тому я випадково підслухав їхню розмову, яка мене остаточно вибила з колії:

— Ну що, твоя бабця підкине тобі грошенят? — запитала одна з дівчат у іншої.

— Звичайно дасть, адже я її єдина онука.

В голосі дівчат була чутна насмішка і презирство.

— Навіть якщо не дасть, я знаю, де вона ховає гроші. Так що сама візьму! — продовжила внучка баби Люсі.

Я не міг повірити в те, що почув. Цю дівчинку я пам’ятаю з маленького віку. Вона часто бувала у бабусі з дідусем влітку і на інші канікули. Така вихована, завжди говорила «доброго дня» і «до побачення», бабусі завжди допомагала по господарству, квіти поливала, грядки полола. Що ж з нею сталося?

Вони пішли далі по вулиці і більше я не чув, що вони говорили. Я був розгублений, не знав говорити про їхню розмову бабі Люсі або прикинутися, що нічого не чув? Я розривався між двома крайнощами: розповісти і зіпсувати відносини бабусі і внучки, або промовчати тим самим підставивши літню сусідку …

У підсумку я прийняв рішення все розповісти бабі Люсі. Адже не міг допустити того, що дівчина разом з подругами обкраде рідну бабусю. Тому я рушив у бік будинку старенької.

В цей час вона як раз була у дворі, а дівчата ще не встигли повернутися. Я переказав бабі Люсі слова дівчини, а вона розповіла мені, що це вже не вперше внучка приїжджає до неї з метою випросити грошей під різними приводами. Тато внучки заборонив надавати їй фінансову допомогу, пояснюючи тим, що дівчина зв’язалася з чоловіком, який сидить у в’язниці і постійно вимагає у неї гроші.

Після розмови бабуся переховала свої заощадження в більш надійне місце і сказала, що не видасть мене. На цьому я і пішов.

Я до сих пір сумніваюся чи правильно я вчинив, що вліз в чужі відносини? Чи не нашкодив я ще більше? А що б Ви зробили на моєму місці?

Добавить комментарий