Коли бабуся захво ріла, мама і дядько відмовилися піклуватися про неї. Ми з чоловіком забрали її до себе. Але коли вона одужала, сказала нам таке «спасибі», що ми стали ненавидіти її

ИНТЕРЕСНАЯ ЖИЗНЬ

Бабусі вже чимало років. Приблизно рік тому вона захворіла. Мама відмовилася за нею дивитися, а дядько не міг би залишити все і приїхати. Він запропонував мені щомісяця відправляти гроші, щоб я доглядала за бабусею. Я погодилася. Чоловік теж не був проти. Ми запросили її переїхати до нас. Її присутність нам не заважала, навіть навпаки. Мені було приємно, що у нас є більше часу спілкуватися. Бабуся майже одужала. У бабусі були тільки ми. І ось одного разу вона попросила мене…

Вийшло так, що мене виховала моя бабуся. Мама і батько були зайняті своїми справами. У бабусі двоє дітей: моя мама і дядько Юрій. Дядько живе в іншій країні. У нього там успішний бізнес. Бабусі вже чимало років. Приблизно рік тому вона захворіла. Мама відмовилася за нею дивитися, а дядько не міг би залишити все і приїхати. Він запропонував мені щомісяця відправляти гроші, щоб я доглядала за бабусею. Я погодилася. Чоловік теж не був проти. Ми запросили її переїхати до нас. Її присутність нам не заважала, навіть навпаки. Мені було приємно, що у нас є більше часу спілкуватися. Так ми прожили півроку. За цей час мама нічим не допомогла нам, а дядько регулярно фінансував. Бабуся майже одужала. Незважаючи на те, що я не дозволяла їй що-небудь по дому робити, вона вставала і допомагала мені.

Я була розчарована ставленням дітей до бабусі. Вона начебто була хорошою матір’ю, але ні мама, ні дядько жодного разу не подзвонили і не поцікавилися, хоча дядько надсилав гроші. У бабусі були тільки ми. Моя дочка збиралася вступати до ВУЗу. Ми з чоловіком відкладали, щоб платити за навчання. Бабуся добре знала про це. Вона часто згадувала, що свою пенсію вона відкладає на nоховання. І ось одного разу вона попросила мене відправити всі її заощадження синові, Юрію, щоб він зібрав своїх дітей в школу. Хоча ми і не очікували від неї ніякої фінансової допомоги, і не допомагали їй заради вигоди, але нам, особливо мені, стало прикро. Дядько добре заробляє і в цих грошах точно не потребує, а ось нам така сума дуже допомогла б. А бабуся навіть «спасибі» нам не сказала.

З одного боку, я не звинувачую бабусю. Відправлених сином грошей не завжди вистачало на всі медикаменти. Ми з чоловіком неодноразово додавали коштів до відправленної суми. Не кажу вже про продукти і про інші речі. Але ні бабусі, ні Юрію ми про це не говорили. Соромно ж про таке говорити. А з іншого боку, мені прикро, адже бабуся добре знає, що її діти байдужі до неї. Жодного разу за ці місяці вони не поцікавилися бабусею. Але вона все ж вирішила допомогти Юрію, а не нам. Вчинок бабусі образив мене. А за нею треба було далі дивитися. Я вирішила відвезти її до мами в село. Якщо вже о мене витирають ноги, то нехай більше не чекають від мене допомоги. Мама, звичайно, не була рада приїзду бабусі. Вона веліла мені забрати її назад до нас. Але я відмовила. Якщо бабуся після всього цього більше любить своїх дітей і дорожить ними, нехай вони і дивляться за нею.