Одного ранку ми, перебуваючи в ліжку, почули звук замку і гуркіт двері. У передпокої я побачила сім’ю з двома дітьми.

ИНТЕРЕСНАЯ ЖИЗНЬ

У нас з чоловіком була заповітна мрія: ми дуже хотіли мати будинок на березі моря. Довгі роки ми відмовляли собі у всьому, збирали гроші. Ми не хотіли шикарний особняк, а тільки звичайну двушку або трійку. Нарешті наша мрія збулася, нам вдалося придбати квартиру в двох кроках від узбережжя. Це було те, чого ми так прагнули довгі роки. Моя мама дізналася про нашу покупку і завітала до нас в гості. Побачивши нашу затишну квартиру, вона дуже зраділа. Попросила дати їй ключі, щоб приїжджати, коли захоче. Тоді я і не могла подумати, чим це обернеться.

Одного разу, рано вранці, коли ми ще лежали в ліжку, раптом почули стукіт дверей: хтось намагався відкрити замок. Я подумала, що приїхала моя мама. Мій чоловік не був в захваті від цієї думки. Але виявилося, що до нас завітала моя двоюрідна сестра зі своєю сім’єю. Від несподіванки я втратила дар мови. Звідки у неї ключ від нашої квартири? Я робила вигляд, що дуже рада нашій несподіваній зустрічі. Вона мені сказала, що моя мама зробила дублікат ключів і дала їй; ще сказала, що я буду дуже рада їх приїзду.

Вони прожили у нас два тижні. У мене було одне бажання-викинути їх з моєї квартири. До того ж, мій чоловік сва рився зі мною, ходив з похмурим і незадоволеним обличчям. Я подзвонила мамі, висловила своє невдоволення. Вона здивувалася, що ситуація мене напружує, сказала, що немає нічого поrаного в тому, що до мене приїхали родичі. Потім до нас завітали мої далекі родичі: племінники, тітки, дядьки. Траплялося навіть так, що приїжджали відразу кілька візитерів. Я посва рилася з мамою, попросила її повернути ключі. Вона обра зилася і зви нуватила мене в тому, що я еrоїстка. Я не знала, що робити. Чоловік знайшов вихід: тепер у нас нові двері з новими замками. Ми нарешті змогли зітхнути з полегшенням і розслабитися.