Діти рідко відвідували Ірину. Але коли вони дізналися, що у мами є таємниця, все змінилося в одну мить.

ИНТЕРЕСНАЯ ЖИЗНЬ

Діти рідко відвідували Ірину. Але коли вони дізналися, що у мами є таємниця, все змінилося в одну мить, все в неї вдома змінилося: новий телевізор, посудомийна машина, нові меблі. Вона купила дачу, нову машину. Ірина Сергіївна поїхала на подорож, про яку все життя мріяла. Для Ніни та Павла залишилося загадкою, звідки у їхньої мами гроші. А це й не було якимось секретом, просто вона сім місяців тому …….

Павло приїхав до сестри, Ніни, і почав розповідати про те, як заїхав до мами забрати банки для солоних огірків і помітив, що все в неї вдома змінилося: новий телевізор, посудомийна машина, нові меблі. Вона купила дачу, нову машину. – Вона не на простій роботі працює? — Запитав чоловік Ніни. -Та на цю зарплату навіть нормально жити неможливо! Яка дача? Яка машина? -Відповів Павло. — Звідки у неї стільки грошей? — обурилася Ніна. — Думаєте, не питав? – відповів Павло, – каже секрет. Загалом Ніна, чому я, власне, у таку пізню годину приїхав, не треба їй залишати в такому становищі. — Звичайно, не можна. Аж раптом хтось придивиться на її багатство. Їдемо завтра ж. Ірина Сергіївна вийшла на пенсію три роки тому, але продовжує працювати. Зарплата не велика, але хоч виходить із дому та з людьми спілкується, не нудьгує. Діти вже мають власні сім’ї, живуть своїм життям.

Відвідують маму дуже рідко. Сім місяців тому сталася одна подія, яка змінила життя Ірини Сергіївни. Вона вирішила зробити дітям сюрприз на Новий Рік. Але вони не приїхали. І вже другий рік Ірина Сергіївна зустрічає Новий рік одна. Тому досі не розповіла їм, звідки в неї такі великі гроші. Ірина Сергіївна розуміла, що довго вона приховувати не зможе. І ось приїхали діти. — Ти зрозумій, нам цікаво, звідки в тебе гроші? Ми ж твої діти. — Це секрет, — відповіла вона. -Ми ж тобі не чужі? Які секрети можуть бути між нами? — А яке вам діло? Я ніколи не питала, звідки у вас гроші, квартири, машини. І грошей у вас ніколи не просила. Скажіть, Ніно, Павле, хіба це не так? — Так, мама, — відповіла Ніна. -Добре мама. Це зрозуміло. А нам ти можеш грошей дати? Ми повернемо! — сказав Павло — Скільки вам потрібно? -Мільйон. — Ну, а мені п’ять мільйонів, — швидко сказала Ніна. -Тоді і мені п’ять мама, — додав Павло. -Це велика сума. Мені треба подумати. Приїжджайте завтра вранці, і я розповім про моє рішення.

Наступного ранку, без запізнень, вони приїхали. – Я не віддам вам гроші. Ви не зможете їх повернути, навіть якщо всю свою зарплату віддаватимете мені, це буде дуже довго. Я не згодна. Вони, звичайно, були розчаровані, але вирішили не прогаяти свій останній шанс. -Але ти можеш їх просто так нам віддати. — Ні, не вийде. Мені самій потім може не вистачити на подорож. Гаразд, візьміть. Віддаю кожному сто тисяч. Не турбуйтесь, не треба повертати. — А зараз лишіть мене одну, втомилася я від вас. Всього доброго. Павло та Ніна не хотіли на цьому зупинитися. Вони вирішили частіше приїхати до мами, щоб вона знову і знову давала їм гроші. Тому через тиждень вони повернулися, але запізнилися. Ірина Сергіївна поїхала на подорож, про яку все життя мріяла. Для Ніни та Павла залишилося загадкою, звідки у їхньої мами гроші. А це й не було якимось секретом, просто вона сім місяців тому виграла головний приз.