Підліток поrра6ував чоловіка, але, заrлянувաи в вкра дений rаманець, піաов і зда вся. ФОТО

ИНТЕРЕСНАЯ ЖИЗНЬ

Підліток здався поліції, дізнавшись, що бідна жертва, яку він пограбував на вулиці, страждала синдромом Аспергера.

Коннор Доуз і його друг полювали за своєю метою в Нанітоні, графство Уорікшір, коли побачили молодого чоловіка, що виходив в поодинці по вулиці о 10 годині вечора.

Вони удвох пішли за чоловіком, поки він не увійшов в темний провулок, де до нього підійшли підлітки. І, не замислюючись про свої дії, вони збили його з ніг і вкрали його телефон і гаманець.

Однак совість Доуз якимось чином прокинулася, коли він заглянув в гаманець і дізнався, що жертва була пацієнтом Аспергера — однією з форм аутизму.

Це був перший раз, коли 19-річний хлопець з Ноттінгема відчув докори сумління за свій спосіб життя. Його вина зросла до такої міри, що він вирішив здатися поліції.

Хоча підліток передумав, йому все одно довелося понести покарання за свої протиправні дії.

Суддя Сільвія де Бертодано засудила вчинок Доуз і сказала: «Можливо, ви не знали, що у цієї молодої людини синдром Аспергера, але ви, безумовно, знали, що він вразливий, тому що вночі він був один, і вас було двоє ».

«Це молода людина, яка бореться в житті, і він в зворушливих виразах описав, наскільки гірше стала ця боротьба в результаті цього.

Дуже шкода, що ви постали перед судом за таку  серйозне злочиння.

Мені потрібно подумати про двох хлопчиків; не тільки про себе, а й про хлопчика, на якого ти напав і пограбував. Повинно бути ясно, що люди, які це роблять, потрапляють до в’язниці ».

Доус був засуджений до 2 років тюремного ув’язнення в Королівському суді Уорика.

Хоча він відчував докори сумління через те, що націлився на аутичної людини, відчував би він те ж саме через те, що став жертвою нормального члена суспільства?

Однак добре, що його совість не була повністю втрачена!