55-річний чоловік кинув дружину і дітей заради молодої коханки. Але дуже скоро пошкодував про це

ИНТЕРЕСНАЯ ЖИЗНЬ

Ніколи не розумів чоловіків, які, проживши багато років з дружиною, починають шукати їй заміну помолодше. Що рухає цими чоловіками? Я, наприклад, багато років щасливий зі своєю дружиною і не уявляю, щоб я негарно з нею надійшов, кинув її. Але ж таких прикладів безліч. Ось, наприклад, мій колишній колега Василь вляпався в таку історію, що йому не позаздриш. Коли Вася познайомився з Іриною, то він дуже змінився.

Адже до цієї зустрічі він в свої 55 років відчував себе вже якимось старим. З дружиною вони прожили 25 років. Син уже дорослий, дочка-підліток. З дружиною не було ніякої романтики. Він жив в звичному ритмі, в якому були лише сірі будні. Це було видно. Ходив Вася понурий, одягався, як літній чоловік. Потім в нашу фірму прийшов новий бухгалтер. Це була Іра. Вона красива і весела жінка 45 років. І Василь якось відразу пожвавився з приходом Ірини. Між ними почалося спілкування, а потім воно переросло в щось більше. Потім він розповів про розмову, що стався між ними.

— Ну коли ти вже підеш з сім’ї? — Так ось Наталі не знаю, як сказати, що розлучитися з нею хочу. Та й Свєтка зараз в такому віці, що думаю, цю новину в багнети сприйме. — Тоді залишайся зі своєю дружиною і дітьми. А я більше не збираюся витрачати на тебе час. Нестачі в чоловічій увазі у мене немає. — Ну що ти, Іріша, ти ж знаєш, я все вирішу. Василь незабаром зізнався Наталії в тому, що покохав іншу. Вона, звичайно, засмутилася, плакала, але змирилася з його вибором. А ось діти сказали, що в той момент, як він пішов з сім’ї, він помер для них. Вони сказали, що не будуть більше з ним спілкуватися. Але в той момент Вася ні про що не думав. Йому хотілося нового життя, неважливо, якою ціною. Вася з Ірою стали жити на орендованій квартирі. Свою квартиру він залишив дружині і дітям. В Іри своєї квартири не було.

Вона жила з матір’ю, туди його запрошувати не збиралася. Він дуже хотів дітей від Ірини. Вона виглядала дуже молодо, хоча їй було вже 45 років. Вона говорила про те, що ніколи не хотіла народжувати, тому що боялася зіпсувати фігуру. А тепер вона дуже хотіла народити дитину. — Ірина, я з тобою дуже щасливий. Але, здається, ми могли б бути ще щасливішим. — Як це? — Якби у нас з’явилася дитина. — Я теж дуже хочу дітей. Василь і Іра загорілися цією ідеєю. Але завагітніти природнім шляхом у жінки не виходило. Пройшли обстеження в платній клініці. Виявилося, що сама вона народити не зможе. Залишався єдиний шанс — найняти сурогатну матір. Послуги сурогатної матері коштують недешево. Васі довелося працювати цілу добу, щоб накопичити пристойну суму. До того ж він вліз у великій кредит. Навіть у мене гроші зайняв. І, нарешті, мрія пари здійснилася. Вони дізналися, що сурмама, яку вони найняли, завагітніла. А яке ж було здивування, коли вони дізналися, що буде двійня!

Але, як виявилося, Ірина не зазнала великого щастя від цієї новини, а через деякий час взагалі подала на розлучення. — Іріша, а що це за валізи стоять біля дверей? — Я йду від тебе і подала на розлучення. — А як же наша любов і дітлахи, які скоро з’являться на світ? — Який ти наївний. Я не можу мати дітей. Ці двійнята будуть народжені завдяки донорській яйцеклітини. Я їм не мати. А ось ти — батько. Тому сам їх виховуй. А що стосується любові, то я помилялася. Я не люблю тебе. Ось на цій ноті і закінчився їхню розмову, а Ірина пішла. Пішла не тільки з квартири, але і з життя Василя. Зараз він живе один з двійнятами. Старші діти, як і раніше не спілкуються з ним. Він уже в передпенсійному віці. Навряд чи йому вдасться знайти хорошу роботу. Василь дуже хоче повернутися до дружини. Але вона просто сміється над ним і не хоче прощати зради.