Коли батько дізнався, що я отримав квартиру від тітки — то заявився до мене і зажадав, щоб я продав її і поділив гроші!

ИНТЕРЕСНАЯ ЖИЗНЬ

Мама пішла з життя, коли я був ще в третьому класі, і саме в той час батько зустрів свою стару шкільну любов. А через 10 років він сказав мені: «Ти повинен віддати мені ці гроші — і не думай перечити»

У 8 років моє життя розділилася на » до » і » після «. Я щасливий єдиний син у батьків, живу з ними в трикімнатній квартирі і ходжу в одну з кращих шкіл міста. Мама мене просто обожнювала: піклувалася про мене, смачно готувала, грала, водила в зоопарк, парк і театр. Тоді я не розумів наскільки таке крихке щастя — занадто маленьким був. Все приходить з часом … І час кардинальних змін настав, коли в наш будинок переїхала Марина — перше кохання мого батька. З дня, коли не стало мами пройшло тільки півроку, а ця жінка вже перевезла всі речі до нас. Мені було важко змиритися з цим — нова жінка батька, нова мама у мене. А потім знову прийшли нові зміни — Марина наро дила дочку. На той час я вже дізнався, що маму батько не любив і одружився на ній тільки через квартиру.

Можливо тому він міг легко накричати на матір через будь-яку дрібницю, а ось Марина робила що хотіла і коли хотіла. Всі гроші, які заробляв батько, йшли на Марину на новонарі джену — я ж обходився найнеобхіднішим: взуття носив поки не зітру підошву, сам собі зашивав шкарпетки і рваний одяг, на обід мені давали сухий хліб і одне яблуко. Згадувати є що про моє «щасливє» дитинство з тіткою Мариною. День зарплати у тата був днем подарунків для дочки і Марини, але тільки не для мене. Жінка завжди отримувала щось цінне, а Катя, моя молодша сестра, нову іграшку і політиці. Мені іноді щастило і батько міг купити мені 100 г льодяників або яблуко. Коли мама ще була жива, вона дуже хотіла ще одну дитину, але батько був категорично проти. З Мариною ж тато вчинив навпаки — не встигла на світло з’явитися Катерина, як через кілька років нар одився Павло. І вгадайте хто повинен був піклуватися про дітей, поки батько на роботі, а Марина в салоні краси? Звичайно ж, я. Я всіма способами намагався уникати такого — затримувався в школі, тікав на вихідних з друзями гуляти і допізна сидів у дворі. Втекти мені остаточно вдалося тільки після закінчення школи я вступив до інституту в іншому місті. Тоді я зміг трохи розслабитися і жити спокійно. А оселився я у двоюрідної сестри моєї мами — тітки Ольги.

Це була старша жінка, яка не мала своїх дітей і чоловік давно помер. Вона була рада бачити мене, адже завжди ставилася, як до рі дного. Так, досить щасливо я прожив близько 5 років і сталася біда — тітка Оля померла. Але свою квартиру вона переписала на мене і я, в свої 23, вже мав власний куточок — хорошу двокімнатну квартиру в центрі міста. Так, по суті, я і був одним спадкоємцем даної квартири. Так я жив. Але раптово померла Марина — і мій батько залишився один. Нашу квартиру вони продали ще раніше — вклали гроші в бізнес, який виявився провальним. За решту грошей вони орендували квартиру і ледь зводили кінці з кінцями. І все б нічого, якби тато не вирішив, що я повинен допомогти йому і дітям. Він і забув, як відсунув мене в сторону, з тих пір як у нього з’явилася нова дружина і ще одні діти. Папа вирішив повідомити мені, що я повинен продати квартиру і поділити гроші порівну між братом і сестрою — адже вони мої рідні. І його не турбував той факт, що вони не мали ніякого відношення до тітки Ольги і взагалі у них є батько і нехай сам вирішує свої проблеми.

І аргумент, що він продав квартиру без мого відома і я змовчав — на нього не діяв. — Так як у тебе є рідний брат і сестра, ти повинен поділити спадщину порівну. Ці гроші допоможуть їм в майбутньому і ти зможеш купити кімнату в гуртожитку — для чого тобі більше? Я взагалі не мав що йому відповісти на це. Я просто був шокований — він 10 років не цікавився як я живу — і тут «привіт». Ось сиджу і думаю. А з якої радості я повинен щось продавати? Ні брат, ні сестра ніколи не хотіли спілкуватися зі мною, хоч я і намагався налагодити контакт. Вони вважали мене гірше себе. А зараз згадали, що я є? А то, що батько почав вимагати гроші? Це взагалі без слів. — Ні, батько, я нікому нічого не винен. Я нічого продавати і ділити не буду. Це мій будинок. Буде можливість — допоможу чим зможу, але зараз немає. Квартиру тітка Оля залишила мені і до неї ви не має ніякого відношення. Минуло вже 5 років. Я одружився і маю власних дітей. Трохи шкодую, що втратив зв’язок з родичами. Але вони самі зробили свій вибір, коли викреслили мене зі свого життя. Ні брат, ні сестра, ні батько не згадували мене за ці роки. Чи не потрібен я їм без грошей? переживу.