Таня помила посуд після вечері, і зручно вмостившись на кухні, вирішила обдзвонити рідних та друзів, щоб запросити до себе на ювілей. – Коханий, мій телефон знову сів, дай мені свій, я друзів обдзвоню, запрошу на ювілей, – гукнула вона до чоловіка. – Він, здається, на столі лежить, візьми сама, я зайнятий, – відповів Андрій. Таня встала, взяла телефон чоловіка. Раптом в цей момент надійшло якесь нове повідомлення, Таня спочатку не звернула на нього ніякої уваги, але повідомлення стали сипатися одне за одним. Жінка відкрила одне з них, прочитала і застигла від прочитаного

ИНТЕРЕСНАЯ ЖИЗНЬ

Таня була впевнена, що її Андрій ніколи їй не зрадить, адже на шляху до сімейного щастя їм довелося через стільки всього пройти разом. А як він залицявся до неї… Таке можливе лише у французьких романах чи кіно. А весілля було в них просто казкове, Таня була схожа на принцесу, і Андрій приїхав за нею не на білому лімузині, а на позолоченій кареті, запряженій білими кіньми. Всі подруги заздрили її щастю, такого красеня відхопила, а він, крім того, що був красенем, був ще й майстром на всі руки, а романтик який…

Цей день Таня, мабуть, ніколи не забуде. Через тиждень вони з чоловіком планували відсвяткувати їхню першу круглу дату – п’ятиріччя їхнього спільного життя. Таня вже склала меню, ретельно продумала розважальну програму, залишилося лише обдзвонити друзів та подруг, щоб запросити їх на ювілей, який вони збиралися відзначати на дачі.

– Коханий, мій телефон знову кудись подівся, дай мені, будь ласка, свій, я друзів обдзвоню, запрошу на наш ювілей.

– Він, здається, на столі лежить, візьми сама, я зайнятий.

Таня пройшла в кімнату, і взявши мобільник чоловіка, почала поступово обдзвонювати подруг та друзів, благо вони були спільними.

Несподівано надійшло нове повідомлення, Таня спочатку не звернула на нього ніякої уваги, мало хто його міг надіслати, але повідомлення приходили знову і знову і жіноча цікавість взяла гору. Таня почала читати спочатку перше повідомлення, потім друге, так не помітно для себе вона прочитала все листування. Тремтячими руками вона поклала телефон на місце, і пославшись на втому, лягла спати.

Вона не могла повірити, її чоловік, її любий Андрій їй зраджує, і з ким, з його колегою по роботі. З листування вона зрозуміла, що їхня інтрижка почалася кілька місяців тому, і була в самому розпалі. Аліна спеціально писала йому палкі повідомлення, тим самим розбурхуючи природну чоловічу цікавість до всього нового і незвіданого. Цікаво, як довго він хотів це приховувати від неї, і наскільки все в них серйозно? Господи, що буде, якщо Дениско дізнається? Як дитина це сприйме…

Цієї ночі Таня не могла заснути, вона прокрутилася до ранку, раз у раз, вигадуючи все нові й нові варіанти розвитку подій. Вранці, вставши з важкою головою, і не придумавши нічого путнього, вона насилу приготувала сніданок і вирушила на роботу. Працювала Таня теж насилу, вирішивши, що з цією проблемою вона сама не впорається, Таня написала своїм подругам у груповий чат

– Дівчата, нам сьогодні треба терміново зустрітися! Це не обговорюється!

– Щось трапилося?

– Все під час зустрічі! Зустрічаємося о шостій у нашому кафе.

Сухо попередивши Андрія, що буде сьогодні пізно, і що з саду йому доведеться забрати сина, а потім приготувати вечерю, Таня вирушила на зустріч із подругами. Дорогою вона думала, як розпочати розмову з подругами. Вони дружать сім’ями досить давно, і вони, напевно, приймуть її бік, але, а раптом вони розкажуть це своїм чоловікам, а цього допустити ніяк не можна.

– Таню, що за терміновість? Це щодо ювілею?

– Дівчатка, вибачте, що потривожила вас так… Просто мені треба з кимось поговорити, сама я не впораюся.

– Таня, не томи, мені ще треба за продуктами, а потім вечерю готувати. Сашко не любить, коли вечеря запізнюється.

– Вибач, Світлано, ти можеш йти, я потім тобі все розповім.

– Ну, ні, раз почала, так кажи. Що трапилося?

Таня не витримавши напруження, розплакалася, відвідувачі кафе почали коситися в їхній бік, навіть офіціант підійшов і ввічливо попросив втихомирити подругу, щоб не хвилювати відвідувачів. Злегка заспокоївшись і випивши цілий графин води, Таня, схлипуючи, почала розповідь.

– Мені Андрій зраджує.

-Як?

– Ось так. Тільки ви своїм чоловікам ні-ні! Вони не повинні нічого знати, бо тоді й Андрій дізнається, що я в курсі його зрад.

– То ти йому нічого не сказала? Не влаштувала сварку? Не викинула речі у вікно, і не виставила його за двері?

– Ні, я нічого з цього не зробила.

– Але як? Таке не можна просто так залишити! Треба виставити його надвір і подати на розлучення!

– Так, і взагалі, як він посмів перед вашим ювілеєм!

– А хто вона? Ти її знаєш?

– Дівчатка, не поспішайте, я вам зараз все розповім. Коханка Андрія його колега – Аліна. Я б звичайно влаштувала б йому велику сварку, і навіть виставила б його на вулицю або сама поїхала б до мами, але… Чому я повинна віддавати свого чоловіка, який колись був простим непримітним хлопцем, а тепер завдяки нашим спільним з ним зусиллям став успішним чоловіком, якійсь першій зустрічній? Та й син без батька ростиме…

– Таня, ти зараз серйозно? Жити з чоловіком після зради, це як пити з брудного келиха, я б так не змогла.

– Ну, значить, я просто вимию келих. Я вам потім все розповім. Ювілей відбудеться попри все. А ви в свою чергу обіцяйте мені, що нікому нічого не розповісте і навіть не натякнете. Я просто не хочу полегшити завдання. Якщо Андрій дізнається, що я в курсі його пригод, він може зібрати валізи та переїхати до Аліни, а я не хочу руйнувати свою родину.

– Не хвилюйся, ми нічого не розповімо.

З листування та поведінки чоловіка, Таня зрозуміла, що вони зустрічаються в основному по середах та п’ятницях.

– Ну, що ж вашим зустрічам незабаром настане кінець, подумала Таня і посміхнулася.

У її голові дозрів підступний план. Таня вирушила по магазинах, давно вона не вибирала новий одяг, на роботі у них був суворий дрес-код, а їй хотілося чогось легкого та романтичного. Накупивши кілька суконь, пеньюарів, і купу нової нижньої нижньої білизни, Таня вирушила в салон краси. Перетворившись, Таня приїхала на роботу до чоловіка, якраз перед його відходом. Аліна запитливо дивилася то на Таню, то на Андрія. Таня стрімко підійшла до чоловіка ніжно цмокнула його в щоку і сказала:

– Дорогий, не забудь забрати Дениска з саду. Мені ще багато справ доведеться переробити, все-таки наш ювілей справа серйозна, це не інтрижка, а міцний шлюб.

Аліну при цих словах пересмикнуло, і вона миттю вилетіла з офісу. Задоволена собою Таня вирушила додому готувати вечерю. Вона, звичайно, могла заїхати за сином сама, але ж їй треба було зірвати чергове побачення її блудного чоловіка.

Щоб дотиснути коханців, Таня записалася на курси танго. Вона давно мріяла це зробити, тільки чоловік вважав це порожнім заняттям, але зараз цей момент настав. Таня була задоволена, тепер вечір середи і вечір п’ятниці в неї будуть зайняті танцями, чоловікові доведеться наглядати за сином.

Андрій був незадоволений таким станом справ. Тепер йому самому доводилося забирати сина з саду та готувати вечерю, доки його дружина ходила на танці. Таня після відвідування курсів сильно змінилася, стала більш впевненою в собі, більш розкутою.

Ці зміни не зникли і від Андрія. А чи не завела вона коханця, подумав невірний чоловік, а для себе вирішив якось підловити її на зраді. Він став контролювати її у всьому, перевіряти телефон, проводити на роботу та зустрічати її. Таню забавляла його поведінка, мети досягнуто, тепер у нього не залишалося часу на Аліну. А її повідомлення ставали все гнівнішими і гнівнішими з кожним днем. Вона сердилась, що Андрій не приїжджає до неї, і взагалі до неї охолонув. Таня була задоволена собою.

Увечері в п’ятницю Таня, як завжди, вирушила на танцювальні курси. Вона вже досить вміло могла танцювати танго. Танець у виконанні Тані та її партнера виглядав гарним та пристрасним. Коли музика закінчилася, всі голосно заплескали.

Таня обернулася назад, на неї із захопленням дивилися два найближчих і улюблених її чоловіків – чоловік і син. Давно Андрій так на неї не дивився, мабуть, з того часу, коли зв’язався з Аліною. З погляду чоловіка Таня зрозуміла, вона перемогла, тепер він тільки її і не чий більше. Вона врятувала свій шлюб і виграла цю боротьбу за свого чоловіка.